• Fabrikant likeuren o.a. Kempische Boeren, Betekomse likeur en Christmas.
  • Wijnen en specialiteiten: Whisky's, Cognac enz.
  • Ruime parking

Enkele anekdotes

Eerlijk duurt het langst


Tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten Antoon en Miel De Gent met de rest van de familie vluchten naar Frankrijk. Ze moesten de winkel achter laten. De Duitse soldaten vonden al snel de voorraad likeuren en lieten het niet aan hun hart komen. Ook de mensen van het dorp gingen hun voorraad inslaan. Ze hadden ook een deel van de voorraad begraven in de tuin. Op die manier ging niet alles verloren.
De mensen schreven op wat ze meegenomen hadden. Wanneer de familie De Gent na de oorlog terug in België kwam, kwam iedereen zijn schulden afrekenen. Als iemand dat "per toeval" vergeten zou zijn, kwam er steeds wel iemand de opmerking maken: "Heeft ... zijn/ haar rekening komen betalen. Zo zie je maar: eerlijk duurt het langst.

Het boertje van Schoonderbuken


Er kwam eens een boertje van Schoonderbuken op bezoek.
Bij een fles "Drie Boeren" werden allerlei leuke herinneringen boven gehaald. De tijd vloog voorbij en de fles raakte stilaan leeg. Na vele uren van drinken en praten, besloot het boertje om weer huiswaarts te keren. Hij stond zwijmelend op en zei: Ik had het kunnen weten. Wat kan één boertje uit Schoonderbuken beginnen tegen drie boeren uit Betekom!".

De gierige buurvrouw


De buurman van de familie De Gent mocht niet drinken van zijn vrouw. Zijn vrouw was erg gierig en dus kreeg de buurman weinig zakgeld.
Om toch aan geld te raken om drank te kunnen kopen, stak hij eerst zijn vingers in een pot met stroop en vervolgens in de spaarpot van zijn vrouw. Op die manier kwam hij aan zijn "drinkgeld".
Met dit plakkerige geld kwam hij dan bij de familie De Gent aanlopen om een paar druppels jenever binnen te gieten en daarna met een flinke pruimtabak achter de kiezen naar huis opdat zijn vrouw de jenever niet zou ruiken

 

 

© Likeuren De Gent
Website gemaakt door Handelsgids
Contacteer ons Een greep uit ons gamma Eigen Fabricaten Info / Geschiedenis Home